Rusia ar produce drone kamikaze cu motoare chinezești2Foto© antena3.ro

Rusia ar produce drone kamikaze cu motoare chinezești

, 4 știri, 40 vizualizări

Rusia a început să producă anul trecut o nouă dronă de atac cu rază lungă de acțiune, Garpiya-A1, folosind motor și piese chinezești, pe care a utilizat-o în războiul din Ucraina, potrivit a două surse din cadrul unei agenții europene de informații și unor documente consultate de Reuters.

Informațiile - care cuprind un contract de producție pentru noua dronă, corespondența companiei privind procesul de fabricare și documente financiare - indică faptul că IEMZ Kupol, o filială a producătorului rus de arme de stat Almaz-Antey, a produs peste 2.500 de drone Garpiyas în perioada iulie 2023 - iulie 2024, notează Agerpres.

Existența noii drone rusești, încorporând tehnologie chineză, nu a fost semnalată până acum. IEMZ Kupol și Almaz-Antey nu au răspuns solicitărilor de comentarii din partea Reuters. Cele două surse de cadrul agenției europene de informații au declarat că Garpiya, care înseamnă 'harpie' în limba rusă, a fost lansată împotriva unor ținte militare și civile din Ucraina, provocând daune infrastructurii critice și victime civile și militare.