Rusia consideră prezența dronelor SUA deasupra Mării Negre drept o confirmare a implicării americane în conflict© libertatea.ro

Rusia consideră prezența dronelor SUA deasupra Mării Negre drept o confirmare a implicării americane în conflict

, 5 știri, 37 vizualizări

"Este destul de evident ce fac aceste drone, misiunea lor nu este deloc pașnică, pentru garantarea securității culoarelor maritime. Este vorba despre implicarea directă a operatorilor acestor drone în conflict și împotriva noastră", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Președinției Rusiei, citat de agențiile Interfax și Reuters.

Moscova acuză frecvent Statele Unite și națiunile aliate că vor să aplice o "înfrângere strategică" Rusiei prin susținerea Ucrainei. Washingtonul argumentează că oferă armament Ucrainei pentru a se apăra de invazia militară rusă.

Washingtonul și Moscova își atribuie reciproc responsabilitatea pentru incidentul aerian produs pe 14 martie deasupra Mării Negre, soldat cu prăbușirea unei drone militare de tip MQ-9 a Statelor Unite. Lloyd Austin a transmis un avertisment Rusiei, cerându-i să acționeze în mod "sigur și profesionist".