Rusia susține că a doborât în Ucraina o rachetă americană3Foto© hotnews.ro

Rusia susține că a doborât în Ucraina o rachetă americană

, 4 știri, 68 vizualizări

Ministerul rus al Apărării a anunțat marți că a doborât o rachetă americană GLSDB, prima confirmare că Ucraina a primit din partea SUA astfel de muniții, care au raza de acțiune cea mai mare dintre toate proiectilele furnizate oficial de Occident armatei ucrainene pentru a o susține în războiul cu Rusia, transmit agențiile Reuters și AFP.

"Apărarea antiaeriană (...) a doborât 18 rachete ale sistemului HIMARS și o rachetă ghidată GLSDB", a indicat Ministerul rus al Apărării în comunicarea sa zilnică despre evoluția campaniei militare în Ucraina. Anunțul menționează că racheta a fost doborâtă în ultimele 24 de ore, fără a preciza zona.

Statele Unite au anunțat la începutul lunii februarie că vor include în ajutorul militar oferit Ucrainei și bombe cu diametru mic lansate de la sol (Ground Launched Small Diameter Bombs - GLSDB). Acestea sunt rachete cu aripi rabatabile care planează către ținte aflate la o distanță de până la 150 de kilometri și pot fi lansate cu lansatoarele multiple de rachete primite deja de Ucraina de la aliații săi occidentali.