Rușii au vrut să atace cu drone baza NATO din Germania care găzduiește flota de avioane de supraveghere AWACS2Foto© stirileprotv.ro

Rușii au vrut să atace cu drone baza NATO din Germania care găzduiește flota de avioane de supraveghere AWACS

, 5 știri, 71 vizualizări

Alerta de săptămâna trecută de la o bază NATO din Germania care găzduiește flota de avioane de supraveghere AWACS a Alianței Nord-Atlantice a fost cauzată de o potențială amenințare cu dronă, a declarat, luni, o sursă de securitate, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Baza aeriană Geilenkirchen din vestul Germaniei și-a ridicat nivelul de securitate la „Charlie” - al doilea cel mai mare, dintr-un maxim patru - în cea mai mare parte a zilei de vineri. Agenția germană de știri dpa, citând surse de securitate, a relatat că un serviciu de informații străin a oferit un pont despre un posibil act de sabotaj rusesc.

A existat un pont serios din partea unui serviciu de informații străin „despre acțiuni pregătitoare pentru un posibil act de sabotaj rusesc împotriva bazei NATO folosind o dronă”, au declarat sursele de securitate citate de dpa. Totuși, sursa de securitate citată de Reuters a spus că nu au fost văzute drone și nu a putut confirma nicio dovadă a unui rol al Rusiei.