Salamul de Sibiu face furori în Statele Unite2Foto© puterea.ro

Salamul de Sibiu face furori în Statele Unite

, 4 știri, 31 vizualizări

Salamul de Sibiu a ajuns pe rafturile magazinelor din Statele Unite ale Americii. Este primul aliment românesc de origine animală exportat în Statele Unite. Un astfel de produs a ajuns pe piața americană după o întrerupere de mai multe zeci de ani a liniei de schimburi comerciale bilaterale pe acest segment. În ultimele zile ale lunii martie, prima livrare de Salam de Sibiu produs de Agricola a trecut de depozitul vamal de intrare în Statele Unite. De azi el se află pe rafturile magazinelor americane.

Grupului de firme Agricola a precizat că, începând cu 2014, a înaintat o solicitare pentru acreditare a produsului în Statele Unite, dar abia în septembrie 2021 a primit vizita oficială din partea Departamentului de Agricultura (USDA) – serviciul de inspecție și siguranță alimentară, trecând etapa finală specifică procesatorilor.

Salamul de Sibiu, recunoscut în Uniunea Europeană, acceptat și de americani Responsabilii companiei românești au precizat că autoritățile americane i-au obligat să se alinieze în integralitate la toate condițiile impuse pentru obținerea certificării de export către Statele Unite. Acest success a presupus însă costuri aferente pentru acreditarea produselor crud-uscate.