Salina Praid este închisă temporar, din cauza infiltrațiilor15Foto1Video© antena3.ro

Salina Praid este închisă temporar, din cauza infiltrațiilor

, 17 știri, 29 vizualizări

Salina Praid își va suspenda temporar atât programul de vizite dedicat turiștilor, cât și activitățile de producție, după ce s-a constatat pătrunderea în subteran a apei dulci provenite din pârâul Corund, a decis Societatea Națională a Sării, informează Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT).

Potrivit sursei citate, pe fondul precipitațiilor abundente din perioada 17 - 19 aprilie 2024, care continuă și în prezent, s-a constatat pătrunderea în subteran a apei dulci provenite din pârâul Corund.

"Drept urmare conducerea Societății Națională a Sării SA a luat decizia de a stopa activitatea de extracție, dar și vizitarea Salinei Praid, până la remedierea situației, pentru protecția angajaților și a turiștilor. Societatea Națională a Sării, prin specialiștii săi, face toate demersurile necesare pentru redeschiderea activității la Salina Praid în cel mai scurt timp posibil, în acest sens vor reveni cu informații actualizate asupra situației de la fața locului", se menționează în comunicatul citat de Agerpres.