Sâmbăta Morților de dinaintea Rusaliilor - Moșii de vară6Foto© stirileprotv.ro

Sâmbăta Morților de dinaintea Rusaliilor - Moșii de vară

, 9 știri, 18 vizualizări

Cei care au pierdut pe cineva drag dau de pomană și îi pomenesc de moșii de vară. În 2024, sâmbăta morților sau moșii de vară se ține în preajma Rusaliilor, prima mare sărbătoare creștină după Înălțarea Domnului la ceruri.

Sâmbăta morților de vară sau Moșii de vară este sărbătoare prăznuită în fiecare an în funcție de Rusalii, o sărbătoare care marchează încheierea seriei de Sărbători pascale închinate Înălțării Domnului și deschide seria de sărbători creștine din timpul verii. În 2024, Rusaliile vor fi sărbătorite duminică, pe data de 23 iunie, iar pe data de 24 iunie va fi anul acesta Lunea Duhului Sfânt când este zi liberă pentru toți angajații din România.

Sărbătoarea Moșilor de vară îi comemorează pe toți cei dragi, care au plecat din această lume. De Moșii de vară, creștinii merg la biserică și își pomenesc morții. În toate bisericile ortodoxe se fac slujbe de pomenire și parastas pentru cei adormiți. Creștinii vin la biserică cu colivă, pâine, vin și pachete cu pomană pe care le împart, după ce preotul le sfințește și le stropește cu vin.