Sardeluța marinată, în Registrul european al Specialităților Tradiționale Garantate7Foto© wall-street.ro

Sardeluța marinată, în Registrul european al Specialităților Tradiționale Garantate

, 10 știri, 8 vizualizări

Comisia Europeană a aprobat înscrierea produsului românesc 'Sardeluță marinată' în registrul Specialităților Tradiționale Garantate.

Sardeluța este obținută prin marinarea șprotului, iar ingredientele folosite sunt sarea neiodată, oțetul de vin, vin alb, zahăr, ulei de floarea soarelui, praf de boia dulce, ardei iute, boabe de piper negru, foi de dafin, ardei iute și semințe de coriandru.

La nivel european, România are recunoscute și protejate 13 produse, din care 11 cu Indicație Geografică Protejată, unul cu Denumire de Origine Protejată, respectiv Telemea de Ibănești și un alt produs cu Specialitate Tradițională Garantată - Salată tradițională cu icre de crap.