Șase cetățeni români blocați în Noua Caledonie au fost evacuați de autoritățile franceze și australiene3Foto© observatornews.ro

Șase cetățeni români blocați în Noua Caledonie au fost evacuați de autoritățile franceze și australiene

, 11 știri, 5 vizualizări

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că în urma demersurilor complexe derulate prin intermediul Consulatului General al României la Paris și al Ambasadei României la Canberra, în colaborare cu autoritățile franceze și australiene, toți cei șase cetățeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie”, se arată într-un comunicat de presă transmis de MAE.

Astfel, un cetățean român a fost evacuat miercuri, 22 mai, prin intermediul unei curse aeriene organizate de către autoritățile franceze, în colaborare cu cele australiene și cele din Noua Zeelandă, cu destinația Australia.

Ceilalți cinci cetățeni români au părăsit teritoriul francez de peste mări sâmbătă, 25 mai. Dintre aceștia, doi au fost evacuați către Australia cu o aeronavă militară aparținând Forțelor Aeriene Australiene, ceilalți trei fiind îmbarcați pe un zbor civil organizat de autoritățile franceze.