Scholz promite intensificarea deportărilor și reducerea imigrației ilegale, după ce trei persoane au fost ucise la Solingen3Foto© stirileprotv.ro

Scholz promite intensificarea deportărilor și reducerea imigrației ilegale, după ce trei persoane au fost ucise la Solingen

, 6 știri, 38 vizualizări

"Acesta este terorism, terorism împotriva noastră, a tuturor", a declarat Scholz după ce a depus o coroană de flori la locul atacului, în memoria victimelor. Atacul, despre care anchetatorii cred că a fost comis de sirian suspectat de apartenență la Statul Islamic, a alimentat tensiunile în Germania în privința regulile de azil și de deportare, precum și a infracțiunilor cu violență, înaintea alegerilor ce vor avea loc în septembrie în trei landuri estice.

"Vom face tot ceea ce putem pentru a ne asigura că aceia care nu pot și nu au permisiunea să stea în Germania sunt repatriați și deportați", a spus cancelarul. El l-a descris pe suspect drept 'un caz Dublin', referindu-se la regulamentul UE ce prevede că solicitanții de azil trebuie să își depună cererile în prima țară membră a UE în care ajung.

Potrivit media din Germania, autoritățile plănuiau deportarea sirianului în Bulgaria anul trecut, însă aceasta nu s-a realizat pentru că, atunci când au încercat să o pună în aplicare, bărbatul nu a fost găsit în centrul pentru refugiați unde era cazat. Scholz a mai promis luni înăsprirea legislației privind portul armelor letale, la trei zile după atacul cu cuțit de la Solingen, declarându-se convins că un proiect de lege în acest sens va fi aprobat rapid de parlament.

A fost terorism, terorism împotriva noastră a tuturor
Olaf Scholz,
Atacul terorist din Solingen schimbă regulile privind solicitanții de…