Școlile private pot face cursuri online în timpul vacanței de două săptămâni. Precizarea, făcută de ministrul Educației© libertatea.ro

Școlile private pot face cursuri online în timpul vacanței de două săptămâni. Precizarea, făcută de ministrul Educației

, 4 știri, 17 vizualizări

Întrebat de sursa citată dacă unitățile de învățământ privat, în vacanța prevăzută doar la stat prin ordinul de ministru semnat vineri seara, pot face lecții online cu elevii și nu trebuie să-și ia neapărat vacanță, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că „din perspectiva reglementării Articolului 8 din Hotărârea CNSU nr. 91, se suspendă activitatea cu prezență fizică.

Iar asta poate conduce, conform CNSU, fie la vacanță, fie la învățământ online. Articolul 8 nu intră sub incidența Ministerului Educației, este reglementat de CNSU”. Ordinul ministrului Educației reglementează vacanța doar la stat.

Pe de altă parte, Hotărârea CNSU nu face nicio diferențiere în privința abilitării Ministerului Educației pentru emiterea ordinului de ministru. „Se abilitează Ministerul Educației în vederea emiterii ordinului de ministru pentru acordarea unei vacanțe suplimentare de două săptămâni pentru învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal în perioada 25.10.2021-05.11.2021, precum și pentru stabilirea ulterioară, dar nu mai târziu de data de 05.11.2021 a modificărilor privind structura anului școlar”.