Se scumpesc biletele de tren3Foto© realitatea.net

Se scumpesc biletele de tren

, 9 știri, 21 vizualizări

Începând cu data de 1 aprilie 2024, pasagerii CFR Călători vor resimți o nouă majorare a tarifelor pentru biletele de tren, conform unei decizii semnate de directorul general al operatorului feroviar de stat, Traian Preoteasa. Documentele obținute de clubferoviar.ro dezvăluie că majorarea urmează să intre în vigoare, deși până în prezent CFR Călători nu a făcut nicio comunicare oficială în acest sens.

Decizia nr. 33, semnată pe 26 martie 2024, este justificată prin necesitatea creșterii veniturilor CFR Călători și vizează tarifele de deservire generală clasa A și tarifele auxiliare clasa B din transportul feroviar public de călători.

Potrivit documentului, tarifele pentru anumite servicii vor fi majorate, dar și subiectul tarifului de tranzit pe tren rămâne o temă de actualitate. Astfel, suplimentul pentru cabina simplă va crește de la 210 la 225 de lei, în timp ce patul pentru cabina de două locuri va fi majorat de la 105 la 120 de lei. De asemenea, tariful pentru o cabină cu trei locuri va ajunge la 100 de lei, în creștere față de 85 de lei, iar la vagoanele cușetă, suplimentele se vor modifica la 78 de lei pentru patul în cabină cu patru locuri și la 58 de lei pentru patul în cabină cu șase locuri.