Sebastian Burduja, la primul Comandament de iarnă din acest an© romaniatv.net

Sebastian Burduja, la primul Comandament de iarnă din acest an

, 6 știri, 29 vizualizări

România are depozitele de gaze pline în proporție de 94% pentru iarnă și stocuri de cărbune mai mari decât anul trecut, s-a anunțat la primul comandament de iarnă.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat miercuri, după comandamentul de iarnă, că stocurile de gaze sunt la nivel de aproape 94% gradul de umplere în depozite iar stocurile de cărbune depășesc 550.000 tone. Se vede foarte clar o evoluție spectaculoasă în zona de panouri fotovoltaice, a precizat ministrul.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat după comandamentul de iarnă că s-a făcut o trecere în revistă a principalelor capacități de producție pe care România le are acum la dispoziție și a noilor capacități de producție care se vor pune în funcțiune până la la finalul acestui an, a stării tehnice a rețelei de transport distribuție a gazelor naturale, a stocurilor de gaz și cărbune, a gradului de umplere din lacurile de acumulare, comparativ cu anul trecut. Burduja a precizat că Hotărârea de guvern pentru aprobarea programului de iarnă este pe circuitul de avizare.