Șef al mafiei italiene care evadase spectaculos din închisoare, arestat în Franța după un an, în timpul unei cine romantice7Foto1Video© observatornews.ro

Șef al mafiei italiene care evadase spectaculos din închisoare, arestat în Franța după un an, în timpul unei cine romantice

, 8 știri, 24 vizualizări

Marco Raduano, șeful mafiei Gargano din regiunea italiană Puglia, care a evadat anul trecut coborând pe zidurile închisorii folosind cearșafuri legate, a fost prins de poliția franceză în fața unui restaurant de lux din Bastia, Corsica, unde era la masă cu o femeie, a relatat CNN, preluat de news.ro.

Raduano a fost inclus printre primii 10 cei mai periculoși fugari de către Europol.

Marco Raduano, șeful „Societa Foggiana”, un grup mafiot activ în provincia italiană Foggia, are 40 de ani și are de ispășit o pedeapsă de 24 de ani de închisoare pentru apartenență la o organizație mafiotă, trafic de droguri, deținere ilegală de arme și alte infracțiuni.

El a evadat în februarie 2023 din închisoarea de maximă securitate din Nuoro, o comună din Sardinia. Evadarea lui Raduano prin legarea lenjeriei de pat a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale penitenciarului. Totul a durat mai puțin de 20 de secunde, iar mafiotul a fugit fără ca gardienii să îl vadă, ceea ce a dus la o anchetă internă în închisoarea de maximă securitate.