Șeful diplomației europene, Josep Borrell, va lua în considerare4Foto© bzi.ro

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, va lua în considerare

, 5 știri, 26 vizualizări

Joi, 1 decembrie 2022, Josep Borrell, șeful diplomației europene, a declarat că va lua în considerare, alături de partenerii din Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) „toate posibilitățile legale” pentru a obliga Rusia să plătească pentru distrugerea Ucrainei. Joi și vineri, respectiv 1 și 2 decembrie 2022, în Polonia are loc reuniunea miniștrilor de Externe din Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Reuniunea se desfășoară zilele acestea la Lodz, în Polonia, în contextul deținerii de către această țară Presedintiti în Exercițiu a acestei Organizații. Întâlnirea este marcată de lipsa reprezentantului Rusiei, Serghei Lavrov, dar și de lipsa secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, din motive de agendă. SUA va fi reprezentată de subsecretarul de stat, Victoria Nuland.

Așadar, șeful diplomației europene, Josep Borrell, a declarat, în timpul unei reuniuni ministeriale a OSCE, la Lodz, în Polonia, că au fost confiscate miliarde de euro de la oligarhii ruși.

Am confiscat aproape 20 de miliarde de euro de la oligarhi și persoane care sprijină Rusia
Josep Borrell,
Josep Borrell: „Am confiscat aproape 20 de miliarde de euro de la…