Selly, discurs puternic la NATO Youth Summit din Miami: „În întreaga lume ne confruntăm astăzi cu o criză de lideri”6Foto1Video© romanialibera.ro

Selly, discurs puternic la NATO Youth Summit din Miami: „În întreaga lume ne confruntăm astăzi cu o criză de lideri”

, 6 știri, 24 vizualizări

Discursul lui Andrei Șelaru, cunoscut sub numele de Selly, la NATO Youth Summit, aduce în prim-plan o temă importantă și actuală: dezinformarea și impactul inteligenței artificiale în societatea contemporană. În contextul în care tehnologiile avansate devin tot mai omniprezente în viața noastră, preocupările legate de modul în care acestea pot influența informațiile pe care le primim și deciziile pe care le luăm devin tot mai relevante.

Afirmația lui Selly subliniază preocuparea pentru posibilitatea ca inteligența artificială să distorsioneze adevărul și să afecteze capacitatea noastră de a discerne între informații corecte și dezinformare. Propunerea sa de a nu opri libertatea de exprimare, ci de a educa publicul în modul în care să interpreteze și să analizeze informațiile pe care le primesc este una care subliniază importanța alfabetizării media și digitale în lupta împotriva dezinformării.

“Trebuie să vă fac încă de la început o mărturisire. Eu fac parte dintr-o armată care este mai mare și mai influentă decât NATO. Am intrat în această armată atunci când eram un tânăr de 11 ani, ca simplu soldat. Nu am primit uniformă, nu am urmat instructaj. Dar pentru că am petrecut atât de mult timp online, am beneficiat de arme foarte puternice la dispoziția mea. Acestea îmi permiteau să schimb opiniile, să manipulez masele, să manifest interferente în procesul democratic și să împărtășesc ideologii toxice folosind aceste arme.