Sentință definitivă în cazul criminalului din Caracal15Foto© romanialibera.ro

Sentință definitivă în cazul criminalului din Caracal

, 22 știri, 88 vizualizări

Curtea de Apel Craiova a dat, astăzi, o sentință definitivă în dosarul în care Ghorghe Dincă, de 70 de ani, din Caracal, a fost acuzat de uciderea a două adolescente. Instanța a menținut pedeapsa de 30 de ani de închisoare stabilită de Tribunalul Olt, în septembrie 2022. Al doilea inculpat din dosar, considerat complicele lui Dincă, a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru viol. Inițial, la Tribunalul Olt, fusese condamnat la 7 ani de închisoare.

Procurorii DIICOT au susținut că, pe 14 aprilie 2019, în jurul orelor 11:30, inculpatul a luat la ocazie o tânără de 18 ani, pe Luiza Melencu, potrivit gds.ro.

„Ulterior, inculpatul  a transportat victima cu autoturismul, la locuința sa din municipiul Caracal, județul Olt, prin răpire, contrar voinței victimei, care s-a opus și a strigat după ajutor, aceasta fiind în imposibilitate să coboare din autoturism întrucât fusese legată de banchetă, iar portierele și geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de inculpat”, au susținut anchetatorii.