Sentința lui Donald Trump în dosarul Stormy Daniels, amânată pentru 26 noiembrie, după alegerile prezidențiale3Foto© stirileprotv.ro

Sentința lui Donald Trump în dosarul Stormy Daniels, amânată pentru 26 noiembrie, după alegerile prezidențiale

, 6 știri, 68 vizualizări

Decizia survine ca o victorie uriașă pentru fostul președinte american, care dorește să revină la Casa Albă. "Aceasta nu este o decizie pe care Curtea o ia cu ușurință, dar este decizia care, în ochii Curții, servește cel mai bine interesele justiției", a scris judecătorul Juan Merchan, sesizat de numeroase recursuri ale apărării lui Donald Trump și care a amânat deja anunțarea sentinței din 11 iulie pentru 18 septembrie.

Purtătorul de cuvânt al campaniei Trump, Steven Cheung, a declarat, după pronunțarea hotărârii, că ar trebui ca acest caz să fie clasat complet. „Nu ar trebui să existe nicio sentință în vânătoarea de vrăjitoare reprezentată de interferența electorală a procurorului din Manhattan”, a afirmat Cheung.

Avocații lui Trump au susținut, de asemenea, că nu ar exista suficient timp înainte de pronunțarea sentinței pentru ca apărarea să poată face apel la viitoarea decizie a lui Merchan cu privire la cererea lui Trump de anulare a condamnării ca urmare a deciziei istorice a Curții Supreme a SUA în legătură cu imunitatea prezidențială.