Serghei Lavrov, declarat persona non grata în Polonia© realitatea.net

Serghei Lavrov, declarat persona non grata în Polonia

, 6 știri, 39 vizualizări

Rusia a denunțat sâmbătă ceea ce a numit decizia provocatoare a Varșoviei de a nu autoriza intrarea pe teritoriul Poloniei a ministrului de externe rus Serghei Lavrov pentru a participa la o reuniune ministerială a OSCE, transmite AFP. Decizia Poloniei este provocatoare și fără precedent, a declarat diplomația rusă într-un comunicat.„Decizia Poloniei este provocatoare și fără precedent. Nu doar că Varșovia s-a discreditat în această manieră, dar ea a adus un prejudiciu ireparabil autorității întregii OSCE”, se arată în comunicatul ministerului rus de externe, potrivit TASS.

Astfel că Lavrov nu va putea participa la reuniunea ministerială OSCE din decembrie organizată de Polonia, pe 1-2 decembrie la Lodz. OSCE are sediul la Viena, de la crearea sa în 1975, în timpul Războiului Rece, pentru a favoriza dialogul între Vest și Est.

Delegația rusă nu trebuie să includă persoane sancționate de către Uniunea Europeană în urma invaziei ruse în Ucraina declanșate pe 24 februarie, printre care și Serghei Lavrov. Delegația rusă va fi condusă de ambasadorul rus la OSCE, Aleksandr Lukacevici.