Sf. Petru și Pavel - Ce se întâmplă dacă tună pe 29 iunie - Obiceiuri și tradiții23Foto© libertatea.ro

Sf. Petru și Pavel - Ce se întâmplă dacă tună pe 29 iunie - Obiceiuri și tradiții

, 32 știri, 65 vizualizări

Creștinii îi sărbătoresc pe 29 iunie pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel, după două săptămâni și jumătate de post. În România, sfinții sunt ocrotitorii celor din penitenciare care au greșit față de Dumnezeu, precum au greșit și ei: Petru s-a lepădat de Hristos, iar Pavel i-a prigonit pe creștini.

Sfântul Petru, unul dintre cei doisprezece apostoli, fratele Sfântului Apostol Andrei, era de origine din Bethsaida, localitate aflată în apropierea Lacului Tiberiadei. Numele lui Petru a fost Simon. La acceptarea lui ca apostol, primește numele de Chifa, echivalentul lui Petru în aramaică, ceea ce înseamnă 'piatră'. Asemenea fratelui său, el a fost pescar.

Sfântul Apostol Petru - fiul lui Iona și fratele Apostolului Andrei s-a născut in Betsaida Galileei. Numele său iudeu era Simon, însă Hristos îl va numi Chifa (piatră). După o pescuire minunată pe lacul Ghenizaret, este chemat să devină pescar de oameni. Mărturisește în numele apostolior dumnezeirea lui Hristos, dar se și leapadă de Hristos când El este prins spre a fi răstignit.