Sfântul Ilie - tradiții și superstiții de Sfântul Ilie18Foto© realitatea.net

Sfântul Ilie - tradiții și superstiții de Sfântul Ilie

, 28 știri, 43 vizualizări

În tradiția populară, Sfântul Ilie este prezentat ca mergând pe cer într-un car cu roți de flăcări, tunând și lovind diavolii cu biciul de foc. Se mai spune că tot el este cel care poate provoca furtuni puternice. În România, sărbătoarea de Sfântul Ilie este una importantă, mulți români celebrându-și onomastica.

Povestea Sfântului Ilie spune că acesta a fost gospodar, dar cu o fire foarte iute. El și-ar fi ucis părinții veniți în vizită și a mers apoi la Dumnezeu și și-a cerut iertare, primind un car și un bici de foc pentru a-i ucide pe diavolii care îl stăpâneau.

Sfântul Ilie a venit pe lume cu peste 800 de ani î.Hr., în ținutul Tesvi din Galaad, într-o familie de preoți, într-o perioadă în care iudeii se închinau idolilor și zeilor străini, pe vremea împăratului Ahab. Se spune că la nașterea sa tatăl său a văzut oameni îmbrăcați în alb învelindu-l în scutece de foc și, dându-i numele, i-au dat să mănânce o flacără, simbol al râvnei pentru Dumnezeu care l-a mistuit de-a lungul întregii sale vieți.