Siegfried Mureșan a fost desemnat pentru a doua oară negociator-șef al Parlamentului European5Foto© libertatea.ro

Siegfried Mureșan a fost desemnat pentru a doua oară negociator-șef al Parlamentului European

, 6 știri, 47 vizualizări

Europarlamentarul român a fost numit negociator-șef al Parlamentului European în urma unei decizii a Comisiei pentru bugete (BUDG).

„Ca negociator-șef al Parlamentului, voi avea două obiective majore: în primul rând, să adoptăm un buget puternic, care să acopere toate nevoile de finanțare pentru 2024, și, în al doilea rând, să-l adoptăm la timp. Voi lucra cu toate forțele proeuropene din PE pentru a asigura o susținere largă în rândul europarlamentarilor pentru viitorul buget european", a declarat deputatul european Siegfried Mureșan, citat în comunicat.

„Vreau să mă asigur că în bugetul UE pentru 2024 vom aloca fonduri suficiente pentru a rambursa cheltuielile cu absorbția fondurilor europene. Acesta este un lucru foarte important mai ales pentru România. Mă aștept ca anul viitor să accelerăm în țara noastră investițiile din fondurile europene aferente actualului exercițiu financiar multianual. De aceea, este important să asigurăm banii necesari pentru plata facturilor pentru aceste investiții", a adăugat eurodeputatul PNL, conform Agerpres.