Silvestru Șoșoacă rămâne sub control judiciar în dosarul falsificării semnăturilor pentru europarlamentare3Foto© adevarul.ro

Silvestru Șoșoacă rămâne sub control judiciar în dosarul falsificării semnăturilor pentru europarlamentare

, 10 știri, 18 vizualizări

Silvestru Șoșoacă rămâne sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. El el cercetat în dosarul falsificării semnăturilor pentru candidatura sa la Parlamentul European, a decis luni Înalta Curte de Casație și Justiție.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a respins luni, 10 iunie 2024, cererea lui Silvestru Șoșoacă de ridicare a controlului judiciar în dosarul în care este suspectat de uz de fals și fals în declarații și care vizează strângerea de semnături pentru depunerea candidaturii la alegerile europarlamentare. Decizia instanței este definitivă.

„Respinge, ca nefondată, plângerea formulată de inculpatul Șoșoacă Silvestru Dumitru împotriva ordonanței nr. 742/166/P/2024 din 05 iunie 2024, dispusă în dosarul nr. 31/76/P/2024 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția de urmărire penală. Obligă inculpatul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”, a anunțat ICCJ.