Sindicatele din Educație: 86,93% dintre greviști continuă protestul6Foto1Video© hotnews.ro

Sindicatele din Educație: 86,93% dintre greviști continuă protestul

, 19 știri, 52 vizualizări

Federațiile sindicale din Educație afirmă că procentul membrilor de sindicat aflați în grevă este de 86,93 din totalul celor care au semnat referendumul pentru declanșarea acestei forme de protest. La rândul său, Ministerul Educației a precizat că procentele comunicate marți ”sunt calculate prin raportare la totalul personalului, respectiv la totalul personalului didactic din învățământul preuniversitar, nu la numărul total al membrilor de sindicat”.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” a spus, marți seară, că în urma centralizării făcute de sindicatele afiliate, a reieșit că marți au fost în grevă 134.007 de membri de sindicat, ceea ce reprezintă 86,93% din totalul membrilor care au semnat referendumul pentru declararea grevei.

”Menționăm că procentele avansate astăzi de Ministerul Educației au fost raportate la totalul salariaților din învățământ, provocând confuzie în rândul membrilor de sindicat aflați în grevă. Solicităm Guvernului reluarea urgentă a negocierilor în interesul sistemului de învățământ”, afirmă sindicaliștii.