Situația companiei Volkswagen, alarmantă4Foto© antena3.ro

Situația companiei Volkswagen, alarmantă

, 6 știri, 53 vizualizări

Directorul executiv al grupului auto Volkswagen a descris duminică situația acestei companii etalon pentru economia germană drept „alarmantă”, la câteva zile după anunțarea unui program de reduceri de costuri și de închidere a unor uzine chiar în Germania primit cu indignare de angajați, relatează agenția DPA.

Într-un articol scris în ediția de duminică a publicației Bild, directorul executiv al Volkswagen, Oliver Blume, a menționat că se impun schimbări radicale pentru a asigura supraviețuirea acestui mare producător din industria auto. În timp ce vânzările de autovehicule sunt în scădere în Europa, noi concurenți din Asia pătrund pe piața europeană. „Plăcinta s-a micșorat și avem mai mulți oaspeți la masă”, a ilustrat Oliver Blume evoluția pieței auto europene.

Industria auto europeană se confruntă cu provocări fără precedent, „iar conjunctura economică s-a înrăutățit din nou, mai ales pentru marca Volkswagen”, a insistat directorul executiv. Cu toate acestea, a promis el, Volkswagen nu va renunța la producția din Germania. „Suntem ferm angajați față de Germania ca locație (de producție), întrucât Volkswagen a modelat generații întregi. Avem angajați ai căror bunici au lucrat la Volkswagen. Vreau ca nepoții lor să poată lucra și ei aici”, a asigurat Oliver Blume.