Socoteala pentru alegerile prezidențiale25Foto1Video© money.ro

Socoteala pentru alegerile prezidențiale

, 86 știri, 42 vizualizări

Președintele liberalilor, Nicolae Ciucă, a declarat duminică seara că este nevoie, în momentul de față, ca PNL și PSD să vină cu proprii candidați la alegerile prezidențiale și spune că este normal ca Marcel Ciolacu să candideze din partea social-democraților.

„Cred că, în momentul de față, este nevoie ca fiecare dintre cele două partide să vină cu propriul candidat, pentru că vorbim de cea mai reprezentativă funcție în statul român, vorbim de persoana care primește cel mai mare vot de încredere din partea cetățenilor români și există totuși, oricât de mult am vrea noi să vorbim despre această coaliție și beneficiile unei guvern stabile, există hardcore-ul votanților, și de o parte și de cealaltă, care cu certitudine nu se vor duce să voteze un candidat comun (…) Dacă ne uităm la cifre, vedem că lista comună din punctul meu de vedere a îndeplinit obiectivul pe care noi ni l-am propus, adică să câștigăm jumătate plus unu din mandate.

Am câștigat peste 50%, deci este foarte clar că în momentul de față, politic, ne-am îndeplinit obiectivul cu lista comună. Dar, dacă ne ducem pe scorurile obținute de PNL și PSD, vedem că ele nu mai sunt în același echilibru. Separat, cele două partide, suma procentelor este mult mai mare, decât cel obținut pe lista comună.

Ministrul Predoiu să pregătească proiectul
Marcel Ciolacu,
Data alegerilor prezidențiale, stabilită prin hotărâre de Guvern.…
Îmi doresc foarte mult să nu mai creadă cineva că poate să păcălească oamenii atât de ușor
Nicolae Ciucă,
SURSE: Planul PNL pentru a muta alegerile prezidențiale în noiembrie.…
Am văzut anii trecuți că în turul 2 nu se votează PSD
Mircea Geoană,
Traian Băsescu, despre alegerile prezidențiale 2024: Scenariul ca…
Jandarmeria Capitalei nu gestionează, sub nicio formă, materiale electorale
Clotilde Armand,
Clotilde Armand îl acuză pe Marcel Ciolacu că a ordonat Jandarmeriei…