SpaceX a prins în zbor o parte a mega-rachetei Starship. Cealaltă treaptă a rachetei a explodat la aterizare8Foto3Video© hotnews.ro

SpaceX a prins în zbor o parte a mega-rachetei Starship. Cealaltă treaptă a rachetei a explodat la aterizare

, 8 știri, 21 vizualizări

SpaceX a reușit astfel o nouă performanță inginerească inedită în încercarea sa de a construi un vehicul reutilizabil pentru călătoriile spre Lună și spre planeta Marte, informează agențiile de presă internaționale.

Racheta americană, a cărei primă treaptă se numește "Super Heavy", a lansată la ora locală 07:25 (12:25 GMT) de la baza pe care SpaceX o deține în Boca Chica, Texas, iar a doua treaptă a rachetei, denumită Starship și care dă numele întregului vehicul spațial, a ajuns în spațiu după ce s-a separat de lansator la o altitudine de aproximativ 70 km, înainte de a începe apoi manevrele pentru întoarcerea sa pe Terra, potrivit Reuters.

După separarea cu succes a celor două trepte ale rachetei, Super Heavy a aprins din nou trei dintre cele 33 de motoare Raptor ale sale pentru a-și încetini coborârea rapidă spre rampa de lansare folosită de SpaceX, în timp ce se îndrepta spre turnul de lansare. Turnul este prevăzut cu două brațe metalice mari, supranumite "baghete".