Specialist INFP, despre cutremurele din Gorj: Ne așteptăm să fie seisme și în următoarele săptămâni4Foto© stirileprotv.ro

Specialist INFP, despre cutremurele din Gorj: Ne așteptăm să fie seisme și în următoarele săptămâni

, 10 știri, 33 vizualizări

Specialiștii Institutului Național de Fizică a Pământului (INFP) se așteaptă ca în următoarele săptămâni să mai fie destul de multe cutremure în zona județului Gorj și speră să nu depășească magnitudinea de 5.

De asemenea, un specialist INFP spune și că numărul cutremurelor din zona Vrancea descrește, dar, în schimb, magnitudinea acestora nu descrește atât de mult.

„Dacă ne uităm cel mai bine, totuși, pentru cutremure mai mari, care sunt prioritatea noastră, cutremure peste 2 ca și magnitudine, oricum, putem să vedem și în acest grafic că numărul lor descrește, în schimb, magnitudinea lor nu descrește atât de mult. Sigur, a fost șocul principal de 5,7, care a urmat unui cutremur de 5,2. Am avut și în această dimineață un cutremur de 3,9. Clar, ne așteptăm ca și în următoarele săptămâni să avem cutremure destul de multe. Sperăm că nu cu magnitudini peste 5 în această zonă”, a declarat specialistul INFP, joi, într-o conferință de presă.