Spitalul Județean din Galați se confruntă cu un nou focar de COVID, al șaptelea din valul patru: Șapte pacienți și angajați sunt infectați© stirileprotv.ro

Spitalul Județean din Galați se confruntă cu un nou focar de COVID, al șaptelea din valul patru: Șapte pacienți și angajați sunt infectați

, 4 știri, 22 vizualizări

Focarul de COVID-19  a fost depistat la Secția Chirurgie 1. O pacientă internată pe secție a fost depistat pozitiv, astfel că tot personalul medical și pacienții au fost testați.

„Persoana inițial depistată a fost o pacientă și tocmai pentru faptul că suntem singurul spital din județ care tratăm și pacienții cu urgențe medico-chirurgicale non COVID, pentru a limita răspândirea, am testat toți pacienții din secția Chirurgie 1 și personalul, adică 39 de persoane din care s-au identificat 2 pacienți pozitivi și 5 cadre medicale pozitive“, a declarat dr. Violeta Șapira, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Galați.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Galați, este cel de al șaptea focar de COVID-19 care se înregistrează la Spitalul Județean de la începutul valului patru al pandemiei.