Statele Unite vor începe să parașuteze ajutoare umanitare în Gaza9Foto© cotidianul.ro

Statele Unite vor începe să parașuteze ajutoare umanitare în Gaza

, 17 știri, 10 vizualizări

Președintele Joe Biden a anunțat vineri că Statele Unite vor începe să parașuteze ajutoare umanitare în Gaza, relatează New York Time. Decizia a fost luată ca urmare a morții a zeci de palestinieni civili, uciși când forțele israeliene au deschis focul în apropierea unui convoi umanitar în orașul Gaza, cu o zi mai devreme.

„Oameni nevinovați au fost prinși într-un război teribil, incapabili să își hrănească familiile, și ați văzut reacția când au încercat să facă să intre ajutoare”, a declarat Joe Biden înainte de a se întâlni cu premierul Italiei, Giorgia Meloni. „Și trebuie să facem mai mult, iar Statele Unite vor face mai mult” – a completat el.

Cel puțin 576.000 de oameni din Fâșia Gaza - un sfert din populația enclavei - sunt la un pas de foamete, potrivit Oficiului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare. În timp ce unii oameni mănâncă hrană pentru animale și chiar cactuși pentru a supraviețui, iar medicii spun că sunt copii care mor în spitale din cauza malnutriției și a deshidratării, ONU a anunțat că se confruntă cu „obstacole copleșitoare” pentru a primi ajutoare în Fâșia Gaza.