Studenții români vor avea acces gratuit la toate bibliotecile universitare6Foto© realitatea.net

Studenții români vor avea acces gratuit la toate bibliotecile universitare

, 7 știri, 13 vizualizări

Studenții din învățământul superior de stat vor avea acces gratuit la toate bibliotecile universitare și bibliotecile central universitare, a decis plenul Senatului, în calitate de cameră decizională, prin modificarea art. 202 din Legea educației naționale 1/2011.

Propunerea legislativă, inițiată de un grup de parlamentari USR, include accesul studenților la bibliotecile universitare "în categoria serviciilor complementare gratuite din învățământul superior de stat", scrie Agerpres.ro.

"Avem patru mari universități - București, Cluj, Timișoara, Iași - care nu mai au nicio bibliotecă proprie, fiind utilizată biblioteca central-universitară. Iar Consiliile de Administrație ale bibliotecilor central - universitare din țară stabilesc o taxă pentru eliberarea permisului de acces la bibliotecile pentru studenți. Această inițiativă legislativă vine să corecteze anomalia pe care v-am descris-o și să asigure ca orice student va avea acces egal și gratuit atât la bibliotecile universitare, cât și la cele central-universitare", a afirmat, în plenul Senatului, senatorul Irinei Darău.