Suedia să nu se aștepte la sprijinul Turciei pentru aderarea la NATO după manifestațiile de la Stockholm, avertizează Erdogan7Foto1Video© romaniatv.net

Suedia să nu se aștepte la sprijinul Turciei pentru aderarea la NATO după manifestațiile de la Stockholm, avertizează Erdogan

, 17 știri, 57 vizualizări

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat luni că nu va susține candidatura Suediei la NATO după protestul de la Stockholm din weekend, când a fost ars un exemplar al Coranului, relatează The Guardian.

„Cei care permit astfel de blasfemii în fața ambasadei noastre (din Stockholm) nu se mai pot aștepta la sprijinul nostru pentru aderarea lor la NATO”, a declarat luni Erdogan, după o reuniune a cabinetului.

„Deci lăsați organizațiile teroriste să se dezlănțuie și apoi vă așteptați la sprijinul nostru pentru aderarea la NATO. Acest lucru nu se va întâmpla. Dacă Suedia nu va arăta respect față de Turcia sau față de musulmani, atunci „nu va primi niciun sprijin din partea noastră în problema NATO”, a spus el.

Primim doi noi aliați cu forțe și militare formidabile
Jens Stoltenberg,
Erdogan către Suedia: Nu vă așteptați la sprijinul Turciei pentru NATO…
Suedia nu ar trebui să se aștepte la sprijin din partea noastră pentru NATO
Recep Tayyip Erdoğan,
Erdogan îi transmite Suediei să nu se aștepte la sprijin pentru…
Guvernul suedez a condamnat această manifestație în termeni foarte clari.
Recep Tayyip Erdoğan,
Furtună în Alianță! Stoltenberg îi cere lui Erdogan să nu blocheze…