Surpriză de proporții: Charles Michel nu va participa la alegerile pentru Parlamentul European, din iunie 20243Foto© romaniatv.net

Surpriză de proporții: Charles Michel nu va participa la alegerile pentru Parlamentul European, din iunie 2024

, 10 știri, 119 vizualizări

Responsabilul belgian în vârstă de 48 de ani, care prezidează de patru ani reuniunile șefilor de stat și de guvern ale celor 27 state membre ale Uniunii Europene, și-a făcut cunoscută acum trei săptămâni intenția de a se retrage prematur din funcție pentru a se consacra campaniei pentru alegerile pentru Parlamentul European programate pentru 6-9 iunie. El urma să-și încheie mandatul actual în noiembrie.

Președintele Consiliului European deplânge faptul că "atacurile personale tind să prevaleze în defavoarea argumentelor factuale" și asigură că, deși nu va candida la alegerile europene, intenționează să-și ducă "la bun sfârșit cu determinare actualele responsabilități".

Anunțul candidaturii sale, la începutul lui ianuarie, a perturbat calendarul european și a stârnit critici virulente, eurodeputata olandeză Sophie in't Veld (Renew Europe, centriști și liberali) făcând chiar aluzie la un "căpitan care își părăsește nava în mijlocul furtunii".