Sursele spun că premierul Ciucă ia în calcul remanierea lui Virgil Popescu, după accidentul de la Mina Jilț soldat cu 3 morți4Foto© bzi.ro

Sursele spun că premierul Ciucă ia în calcul remanierea lui Virgil Popescu, după accidentul de la Mina Jilț soldat cu 3 morți

, 7 știri, 32 vizualizări

Premierul Ciucă a declarat, imediat după conferința de presă de la Guvern, că este posibilă o remaniere a ministrului Virgil Popescu, după tragedia de la Complexul Energetic Oltenia. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a subliniat că, este prematură o astfel de decizie, dar că nu poate fi exclusă la acest moment nicio opțiune.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a declarat, întrebat despre posibile măsuri după accidentul de la Jilț Sud care să includă și o demitere a ministrului Energiei Virgil Popescu, că „în funcție de rezultatul acestor evaluări și în funcție de cum va arăta această înlănțuire a responsabilităților, nu putem exclude la acest moment nicio opțiune, dar este prematur pentru că la acest moment toate aceste responsabilități trebuie să se reflecte în realitatea care va fi constatată în teren”.

„Demisia este un act unilateral. Nu se pune problema de a aștepta o demisie, ci de a avea o evaluare corectă a celor întâmplate din perspectiva responsabilităților și, în planul doi, asumarea acelor responsabilități. Nu aș vrea să vorbesc despre decizii personale.