Taiwanul și-a activat sistemele de apărare după ce 37 de avioane militare chineze au intrat în zona de identificare a insulei3Foto© hotnews.ro

Taiwanul și-a activat sistemele de apărare după ce 37 de avioane militare chineze au intrat în zona de identificare a insulei

, 6 știri, 37 vizualizări

Ministerul taiwanez al Apărării a declarat că de la ora locală 5 dimineața (ora 00.00, ora României) a detectat 37 de avioane ale forțelor aeriene chineze, inclusiv avioane de luptă J-11 și J-16, precum și bombardiere H-6 cu capacitate nucleară, care au zburat în extremitatea sud-vestică a zonei sale de identificare a apărării aeriene (ADIZ).

ADIZ este o zonă mai largă pe care Taiwanul o monitorizează și pe care o patrulează pentru a oferi forțelor sale mai mult timp pentru a răspunde la amenințări. Unele dintre avioanele chinezești au zburat spre sud-estul Taiwanului și au traversat către vestul Pacificului pentru a efectua "antrenamente de supraveghere aeriană și de navigație pe distanțe lungi", a precizat ministerul într-un comunicat.

Taiwanul și-a trimis avioanele și navele pentru a supraveghea zona și a activat sistemele de rachete terestre, a adăugat acesta, folosind formularea sa standard pentru modul în care răspunde la astfel de activități chinezești. Ministerul Apărării din China nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.