Talibanii, față-n față cu americanii, pentru prima dată de la retragerea trupelor din Afganistan2Foto© antena3.ro

Talibanii, față-n față cu americanii, pentru prima dată de la retragerea trupelor din Afganistan

, 6 știri, 52 vizualizări

Întâlnirea dintre delegația americană și înalții reprezentanți ai talibanilor va avea loc sâmbătă și duminică, la Doha. La discuții vor participa oficiali din cadrul Departamentului de Stat, de la Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și ai comunității de informații americane. Din partea talibanilor, vor fi prezenți membrii cabinetului.

Dicuțiile se vor axa pe mai multe subiecte. Printre cele mai importante sunt ieșirea în siguranță din Afganistan a cetățenilor americani și a altor oameni care doresc să facă acest lucru, dar și eliberarea lui Mark Frerichs. Bărbatul a dispărut la începutul anului 2020 și se crede că este sechestrat de insurgenții care au preluat puterea în Afganistan.

O altă prioritate va fi menținerea angajamentului talibanilor de a nu permite ca Afganistanul să devină din nou un focar pentru Al Qaeda sau alte grupuri extremiste. Totodată, americanii vor cere facilitarea accesului ajutorului umanitar. Țara se confruntă cu perspectiva unei crize economice, probabil imposibil de prevenit, au declarat doi oficiali americani, sub protecția anonimatului, pentru Reuters.