Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie să se înscrie la „Rabla pentru electrocasnice” cei care au solicitat vouchere și nu le-au folosit19Foto© libertatea.ro

Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie să se înscrie la „Rabla pentru electrocasnice” cei care au solicitat vouchere și nu le-au folosit

, 30 știri, 55 vizualizări

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat vineri la TVR Info că programul „Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit, iar cei care au solicitat vouchere și nu le-au folosit vor primi interdicție de a mai participa.

„Lucrurile se vor schimba, pentru că noi am introdus o interdicție de a mai participa pentru același tip de aparatură electrocasnică la următoarea sesiune. Acest lucru îi va descuraja pe cei care se înscriu, dar nu folosesc voucherul respectiv. (...) Se poate extinde fără nicio problemă. Până la urmă, anul viitor, dacă continuăm programul, putem să spunem că cei care au blocat programul și practic și-au bătut joc de posibilitatea de a beneficia de un asemenea sprijin financiar din partea statului să nu mai aibă dreptul să participe”, a declarat Tanczos Barna, potrivit News.ro.

Ministrul Mediului a mai explicat faptul că valoarea voucherelor ar putea fi majorată, ținând cont că produsele eficiente energetic sunt din ce în ce mai scumpe. Programul ar putea fi modificat după o analiză detaliată, iar unele categorii vor fi eliminate.