Telefoanele mobile nu cresc riscul de cancer cerebral, arată un nou studiu6Foto© antena3.ro

Telefoanele mobile nu cresc riscul de cancer cerebral, arată un nou studiu

, 7 știri, 11 vizualizări

O analiză amplă a 63 de studii științifice, desfășurată pe parcursul a patru ani, aduce vești liniștitoare pentru utilizatorii de telefoane mobile. Cercetarea, comandată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), nu a găsit nicio legătură între utilizarea telefoanelor și riscul de cancer cerebral.

Studiul, publicat în revista Environment International, a fost condus de experți ai Agenției australiene de protecție împotriva radiațiilor și siguranță nucleară, cu participarea cercetătorilor din 10 țări. Aceștia au analizat cercetări publicate între 1994 și 2022, din 22 de țări.

Profesorul Mark Elwood, coautor al studiului și profesor onorific de epidemiologie a cancerului la Universitatea din Auckland, a declarat, conform Sky News: „Niciuna dintre problemele majore studiate nu a arătat riscuri crescute. Pentru problema principală, telefoanele mobile și cancerele cerebrale, nu am găsit niciun risc crescut, chiar și în cazul expunerii de peste 10 ani și al categoriilor maxime de timp de convorbire sau de număr de apeluri".