Terminalul de plecări al Aeroportului din Cluj se extinde cu trei noi porți de îmbarcare2Foto© antena3.ro

Terminalul de plecări al Aeroportului din Cluj se extinde cu trei noi porți de îmbarcare

, 5 știri, 19 vizualizări

Aeroportul Internațional ’’Avram Iancu’’ Cluj a demarat o investiție de 365,7 mil. lei (peste 74 mil. euro), din care 129,6 mil. lei (26,3 mil. euro) reprezintă cofinanțarea Uniunii Europene, pentru extinderea terminalului pasageri plecări pe latura de Nord. Lucrările sunt prevăzute să dureze, conform contractului de execuție, 24 de luni.

Proiectul prevede extinderea terminalului plecări cu aproximativ 7.200 mp, prin crearea a două noi porți de îmbarcare pentru zboruri externe și o poartă pentru cele interne. De asemenea, și platforma de staționare a aeronavelor va fi extinsă cu aproape 9.000 mp, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Județean Cluj.

’’Este o nouă investiție importantă, din fonduri europene, care vizează cel mai mare aeroport regional din România, din punct de vedere al numărului de pasageri. În contextul creșterii anuale constante a traficului de pasageri și a recuperării volumului de trafic pre-pandemic, a fost necesară o optimizare a fluxului de pasageri, mai ales în perioadele aglomerate și în orele de vârf’’, a declarat Alin Tișe președintele Consiliului Județean Cluj, într-un comunicat de presă.