Testele PISA 2022 arată dezastrul din învățământul românesc4Foto© puterea.ro

Testele PISA 2022 arată dezastrul din învățământul românesc

, 8 știri, 33 vizualizări

Conform studiului testelor PISA (Programme for International Student Assessment) 2022, elevii români au înregistrat scoruri similare cu cele din 2018, chiar mai slabe cu 2 puncte în ceea ce privește matematica. Doar 51% dintre elevi au atins un nivel de bază la matematică, față de media de 69% cât s-a înregistrat în restul țărilor participante la teste. Precedentul raport PISA 2018 indica încă din acel an faptul că România se afla la coada țărilor UE în ceea ce privește calitatea educației.

PISA s-a desfășurat în 81 de țări, dintre care 38 sunt membre OCDE, România nefiind încă membră în Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). România este penultima țară din Uniunea Europeană la PISA 2022, după ea mai urmează doar Bulgaria. Suntem cu mult în urma sistemelor de educație din țări ca Emiratele Arabe Unite, Brunei sau Turcia.

Ucraina, cu regiunile cu care a participat la testarea desfășurată în timpul războiului, este înaintea României. Ca să nu mai vorbim de rezultatele excelente din Singapore, Japonia, Coreea de Sud. Toate acestea ridică un mare semn de întrebare asupra a ceea ce tot încercăm să facem prin programul „România Educată”!