Tinerii sănătoși ar putea să nu fie vaccinați pentru noul coronavirus înainte de 2022. Ce spune OMS10Foto© romaniatv.net

Tinerii sănătoși ar putea să nu fie vaccinați pentru noul coronavirus înainte de 2022. Ce spune OMS

, 25 știri, 69 vizualizări

Tinerii sănătoși ar putea să nu fie vaccinați pentru noul coronavirus înainte de 2022, în condițiile în care autoritățile din domeniul sănătății se concentrează mai întâi pe imunizarea persoanelor vârstnice și vulnerabile, au declarat miercuri oficiali ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), transmite CNBC.

Dr. Soumya Swaminathan, cercetătorul șef al OMS, a spus că lucrătorii din sectorul medical, cei din sectoarele esențiale și vârstnicii vor primi primii vaccinul, dar că detaliile referitoare la priorități sunt încă stabilite de OMS și grupurile sale consultative. Și, desigur, un vaccin pentru noul coronavirus trebuie mai întâi să fie declarat sigur și eficace de către OMS, Uniunea Europeană sau Statele Unite, transmite News.ro.

”Oamenii tind să creadă că pe 1 ianuarie sau pe 1 aprilie vor lua vaccinul, iar apoi lucrurile vor reveni la normal. Nu va funcționa așa”, a spus Swaminathan.