Topul țărilor în care copiii cresc cel mai bine7Foto© observatornews.ro

Topul țărilor în care copiii cresc cel mai bine

, 8 știri, 56 vizualizări

Pentru persoanele care doresc să se mute, clasamentele țărilor în care se poate trăi mai bine poate fi de ajutor, însă pentru cei care au copii există și alți factori pe lângă stabilitatea economică. Unicef a evaluat țările în privința bunăstării copiilor, inclusiv în baza unor criterii precum sănătatea sau fericirea copiilor din țările respective, calitatea educației, politicile de concediu pentru familie sau spațiile verzi li locuri de joacă. Clasamentul se referă doar la cele mai bogate țări din lume, relatează BBC.

În analiza Unicef 2020 privind bunăstarea copiilor, Japonia ocupă primul loc în ceea ce privește sănătatea fizică, care ia în considerare mortalitatea infantilă și obezitatea.

Iar în cel mai recent bilanț al Unicef din 2022, care a analizat în mod specific mediile în care cresc copiii, Japonia ocupă locul al doilea pentru "mediul înconjurător” - o categorie care include spațiile verzi și siguranța traficului. Japonia are, de asemenea, cea mai mică rată de obezitate infantilă, mortalitate infantilă scăzută și niveluri extrem de scăzute de poluare.