Tradiții în Ajunul Crăciunului. De ce e bine să mănânci mere pe 24 decembrie
Ajunul Crăciunului este despre colindele care vestesc nașterea Mântuitorului, despre bradul de Crăciun, dar și despre ultimele pregăttiri înainte de marea sărbătoare. Pe 24 decembrie românii își amintesc de tradițiile și superstițiile din străbuni și chiar țin cont de multe dintre ele. Pentru a avea parte de belșug, sănătate, noroc și spor în casă, dar și pentru a alunga răul, românii au grijă să respecte tradițiile din Ajun de Crăciun.
Se spune că cei care mănâncă un măr în Ajun de Crăcin vor fi sănătoși și voioși întregul an. Așa că, potrivit tradiției, pe 24 decembrie românii care vor să aibă parte de un an bun, cu sănătate și spor, mănâncă un măr. Colindătorii primesc, printre altele, și mere în dar, în schimbul colindului lor.
Dacă cine taie un măr găsește viermi, sau fructul este putred, nu este semn bun pentru starea lui de sănătate din următorul an.