Tragere la sorți de coșmar pentru reprezentantele României în proba de tenis de câmp de la Jocurile Olimpice 20242Foto© gsp.ro

Tragere la sorți de coșmar pentru reprezentantele României în proba de tenis de câmp de la Jocurile Olimpice 2024

, 4 știri, 79 vizualizări

Tabloul le e potrivnic româncelor calificate în proba de simplu feminin de la Paris. N-au fost prea multe motive de optimism după tragere la sorți de joi, rivale de calibru ieșind încă din primul tur în calea jucătoarelor din Team România.

Irina Begu, 33 de ani, cea care și-a asigurat prezența la Paris datorită clasamentului protejat, o va întâlni în runda inaugurală pe nimeni alta decât Iga Swiatek, 23 de ani, liderul mondial din tenisul feminin și jucătoarea cu un bilanț de invidiat pe zgura de la Roland Garros.

Iga e cvadruplă campioană în Openul Parizian, anul acesta cucerind într-o manieră autoritară cea de-a patra ei coroană la Paris. Chiar dacă s-a oprit devreme la Wimbledon, poloneza e, fără îndoială, cel mai dificil adversar regăsit pe tabloul feminin. Va fi abia a doua confruntare dintre Irina și Swiatek, Iga impunându-se categoric în 2021, în turul III de la Wimbledon, scor 6-1, 6-0.