Transportatorii români, victorie mare la Curtea de Justiție a UE3Foto© libertatea.ro

Transportatorii români, victorie mare la Curtea de Justiție a UE

, 7 știri, 0 vizualizări

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și Ministerul Afacerilor Externe salută hotărârea Curții de Justiție a Uniunii Europene din 4 octombrie 2024 în cauza C-547/20, România împotriva Parlamentului European și a Consiliului. Prin această hotărâre, instanța UE a dat câștig de cauză României, anulând prevederea din Pachetul Mobilitate I care a impus operatorilor de transport rutier să asigure la fiecare 8 săptămâni întoarcerea vehiculului la centrul operațional din statul membru de stabilire”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Conform acestuia, hotărârea este definitivă.

„Salut decizia de astăzi a instanței europene. După o perioadă destul de lungă în care transportatorii au resimțit efectele negative ale pachetului Mobilitate I, eforturile echipei comune ale MTI și MAE au fost încununate de succes prin admiterea acțiunii în anulare a României la CJUE, iar prin decizia de astăzi a instanței a fost anulată prevederea privind întoarcerea vehiculului la sediu în 8 săptămâni. Mulțumesc tuturor pentru încredere și susținere”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii.

Ministerul arată că inițierea cauzei face parte din demersurile realizate de România în vederea anulării unor prevederi din Pachetul Mobilitate I considerate ca având implicații negative asupra pieței interne și a competitivității transportului de mărfuri în UE.