Tranzacția prin care Banca Transilvania cumpără entitățile din România ale grupului maghiar OTP, analizată de Consiliul Concurenței© businessmagazin.ro

Tranzacția prin care Banca Transilvania cumpără entitățile din România ale grupului maghiar OTP, analizată de Consiliul Concurenței

, 6 știri, 24 vizualizări

Tranzacția prin care Banca Transilvania cumpără entitățile din România ale grupului maghiar OTP, respectiv OTP Bank, OTP Leasing și OTP Asset Management a ajuns în analiza Consiliului Concurenței.

“În conformitate cu prevederile Legii concurenței, această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenței, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, spun reprezentanții instituției.

Consiliul de administratie al Băncii Transilvania a aprobat pe 8 februarie 2024 perfectarea tranzacției pentru achiziționarea a 100% din acțiunile OTP Bank România, precum și a altor companii din Grupul OTP România (inclusiv OTP Asset Management SAI și OTP Leasing România IFN) pentru 347,5 mil. euro, ceea ce înseamnă un multiplu de 0,75 față de activele OTP.