Traseul din România inclus de revista Time în topul celor mai frumoase 100 de locuri de vizitat din lume8Foto© stirileprotv.ro

Traseul din România inclus de revista Time în topul celor mai frumoase 100 de locuri de vizitat din lume

, 12 știri, 23 vizualizări

"Supranumit drumul care unește pentru focusul său asupra comunităților, proiectul îi duce pe călători prin sate tradiționale care trăiesc din lucratul pământului. Vizitatorii pot rezerva o cameră într-un hotel sau han sau pot căuta cazare în casele și parohiile localnicilor, unde mesele gătite în casă sunt servite cu produse de la gospodărie", se arată în revista Time, scrie Ziarul Financiar.

Traseul este destinat drumețiilor pe jos, cu bicicleta. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite, stâlpi indicatori, iar la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual, borne care formează probabil cea mai lungă galerie de artă din lume și care însoțesc călătorii pe tot parcursul drumeției, se arată pe site-ul dedicat traseului turistic.

În topul celor mai frumoase 100 de locuri de vizitat din lume se mai numără și destinații din Indonezia, Portugalia, Australia, Italia, SUA, Mexic, Thailanda, Franța, Austria, Spania, Anglia și multe altele.