Trei martori din procesul lui Dan Diaconescu au depus mărturii mincinoase. Procurorii au început cercetările2Foto© stirileprotv.ro

Trei martori din procesul lui Dan Diaconescu au depus mărturii mincinoase. Procurorii au început cercetările

, 5 știri, 0 vizualizări

Dan Diaconescu a fost trimis în judecată pentru act sexual cu un minor și folosire a prostituției infantile. Procesul ”părintelui” OTV este însă îngreunat de faptul că trei dintre martori și-ar fi schimbat declarațiile date în cursul urmării penale, lucru ce are ca scop, potrivit anchetatorilor, ”îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpatului”, notează news.ro.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au precizat, vineri, că în urma declarațiilor date de persoanele audiate la termenul de judecată din 16 octombrie, procurorii s-au sesizat cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de favorizarea făptuitorului și a unei infracțiuni de mărturie mincinoasă. ”În esență, prin actul de sesizare s-a reținut că depozițiile celor trei persoane ascultate au fost contrare celor date de aceleași persoane în cursul urmăririi penale și că au ca scop îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpatului”, spun anchetatorii.

În aceste condiții, cei trei martori care și-au schimbat declarațiile au intrat și eu în vizorul procurorilor.