Trump poate fi judecat într-un proces civil pentru asaltul asupra Capitoliului, a decis justiția americană© realitatea.net

Trump poate fi judecat într-un proces civil pentru asaltul asupra Capitoliului, a decis justiția americană

, 5 știri, 23 vizualizări

Fostul președinte republican al SUA, Donald Trump, poate fi judecat într-un proces civil pentru asaltul susținătorilor săi asupra sediului Capitoliului din 6 ianuarie 2021, a decis vineri justiția federală americană.

Această decizie a unei curți de apel din Washington, care mai poate fi totuși atacată cu încă un recurs, urmează unei plângeri în civil formulate de către doi polițiști care se aflau în clădirea Congresului în timpul asaltului și de către un grup de aproximativ zece congresmeni membri ai Partidului Democrat. Aceștia din urmă îl acuză pe fostul președinte republican că și-a instigat susținătorii să atace Capitoliul pentru a nu permite transferul puterii către democratul Joe Biden, câștigătorul alegerilor, relatează France Presse și Agerpres.

Trump era încă președinte la acea dată și invocă prin urmare imunitatea sa prezidențială, argument respins de instanța care a emis hotărârea anunțată vineri.