Tudor Chirilă, despre sentința din dosarul Colectiv: Pedepsele sunt mici pentru o tragedie atât de mare2Foto© hotnews.ro

Tudor Chirilă, despre sentința din dosarul Colectiv: Pedepsele sunt mici pentru o tragedie atât de mare

, 4 știri, 36 vizualizări

Tudor Chirilă a fost întrebat, duminică, în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV, dacă în dosarul Colectiv are senzația că s-a făcut dreptate.

“Vorba cuiva dintre victimele tragediei de la Colectiv: S-a făcut justiție, dar nu s-a făcut dreptate. Pentru mine procesul de la Colectiv are valoarea unui proces politic. Atâta vreme cât practic pedeapsa pentru responsabilii funcționari publici ai statului e de patru ani, cum e cazul primarului Piedone, care va ieși după un an, că se apropie de 60 de ani sau face 60 de ani, i se reduce o treime.

Din punctul meu de vedere, dacă empatia socială și exercițiile de substituție pe care statul trebuie să le facă prin reprezentanții lui, prin funcționarii publici ca să se pună în pielea cetățeanului și să respecte acest contract social, dacă astea nu există în mod genetic, ele trebuie să existe în baza unei coerciții”, a menționat Chirilă.